donderdag 6 december 2007

David Kraai en Gram Parsons

David Kraai is een fan van Gram Parsons. En met de bovenste foto, te vinden op zijn website, laat hij dat op originele wijze blijken. Immers, het was Gram Parsons die in het midden van de klaphoes van de elpee GP voor een vrijwel identieke met hooi geladen vrachtwagen poseerde.
De uit New York State afkomstige countryrocker Kraai zag tijdens een bezoek aan Los Angeles de vrachtwagen rijden. Hij volgde de truck en toen de chauffeur ergens parkeerde, stopte ook Kraai. Hij zette zijn camera op de motorkap van zijn auto en net voordat de truck weer wegreed, had hij zijn foto.
Op de website van David Kraai & The Saddle Tramps is nog meer interessant artwork te vinden. Kraai maakt zelf de posters voor zijn concerten en ook de hoes van zijn uitstekende cd High & Lonesome (zie de recensie op onze site) is van zijn hand. Het zijn weliswaar beelden die we vaker hebben gezien, maar ze definiërem wel precies het gevoel dat bij countryrock hoort. Kraai, die afstudeerde aan een theateropleiding, levert ook als grafisch vormgever puik werk af.
Voor meer werk van David Kraai: http://www.davidkraai.com/


Geen opmerkingen: