vrijdag 9 mei 2008

Grauwe hemel

Hoesjes met Monument Valley te over, zo blijkt hier op dit blog. Ik wil het nu echter over twee andere hoesjes hebben. Onder andere over die van de cd Universal United House of Prayer van Buddy Miller, over wie trouwens een mooi artikel is geschreven in het laatste nummer van No Depression. Zoals je ziet, sta je als kijker tegenover een ietwat vervallen pand, dat blijkens het opschrift een kerk blijkt te zijn. 't Is dat het erop staat, anders zou je het niet zien. Wat donkere wolken pakken zich boven het gebouw samen. Alsof de overtuigde christen Miller daar iets mee wil zeggen.

De leden van de Engelse Southern Tenant Folk Union kozen voor hun eerste titelloze cd een nagenoeg eender plaatje. Wederom sta je van onderen tegen een gebouw aan te kijken. Nu echter geen kerk, maar een garage. Misschien kijken de leden van STFU anders tegen God aan dan Buddy Miller. De wolken zijn ook niet zo donker, eerder een gewone Engels cloudy overcast.
Overigens, weet u waar de afkorting STFU ook voor staat? Voor de grof-engelse vertaling van "Hou je bek".

Een andere overeenkomst tussen Buddy Miller en de STFU is dat zij beide binnenkort in Nederland te aanschouwen zullen zijn. Miller op 14 mei in de Heinkelen Music Hall als begeleider van Krauss en Plant; de STFU toert begin juni door Nederland:
6 jun A'dam, Paradiso/7 jun Schoonloo, Roots on the Road festival/ 7 jun Ottersum, Roepaen/8 jun, Utrecht, cafe De Stad.
Ze zullen niet weten wat ze meemaken, met al die blauwe luchten hier.

1 opmerking:

P. zei

Hugo,

Tot morgen bij Robert Plant & Alison Krauss en naar ik nu lees: Buddy Miller. 't Wordt een heugelijke avond.

Piet