vrijdag 21 maart 2008

Eindelijk Joe Purdy


Op deze plek wordt regelmatig aandacht besteed aan platen die er tussen door slippen, die geen aandacht hebben gekregen op altcountry.nl. Dat kan meerdere oorzaken hebben: recensie-exemplaren werden niet opgestuurd of platen werden gewoon niet opgemerkt.
Voor Joe Purdy gaat dat ook op. Al sinds enkele jaren staat zijn debuut Julie Blue in de lijst van meestverkochte (country)cd's van CdBaby. Bezoekers van die site overstelpen Purdy met complimenten voor Julie Blue. Belangrijkste oorzaak hiervan is het nummer Wash Away, dat was te horen in een aflevering van de populaire serie Lost. De plaat werd opgenomen ergens op een eiland in een rivier (lekker vaag) in de staat New York. Bij die opnames was ook ook Jay Nash aanwezig en hij is ook te horen op Julie Blue. Purdy op zijn beurt doet ook mee op een ook bij die gelegeheid opgenomen plaat, getiteld A Stream Up North, van genoemde Nash. Kijk die plaat, die commercieel dan weer niks deed, recenseerden we dan weer wel bij Altcountry.nl.
Enfin, sindsdien houden we Purdy dus wel in de gaten, maar tot recensies heeft dat totnutoe niet geleid. Niet dat hij geen platen meer heeft uitgebracht. Integendeel, Purdy heeft een bijna Ryan Adams-achtige productie. Hij stuurt alleen geen exemplaren van deze cd's naar onze redactie. Ja, digitaal, via de elektronische snelweg, maar daar doen we hier (nog) niet aan.
Toch wil ik 's mans laatste plaatwerk, Take My Blanket And Go, hier onder de aandacht brengen. Weer een uitstekende plaat, die in het Nederlands taalgebied enige attentie verdient.
Dat kan het best door er iets van te laten horen.
Joe Purdy: You Should


id="audioplayer1" height="24" width="290">

1 opmerking:

Anoniem zei

Joe purdy verdient veel meer aandacht dan hij krijgt. ik hoorde hem ook voor het eerst in lost en ik heb nu al zijn muziek. het is allemaal even goed! iedere cd! ik vind dit niet bij veel bands of artiesten die ik goed vind. en normaal luisterde ik ook niet naar dit soort muziek. maar het is echt hele mooie muziek :)
ik zit al weer te wachten op zijn aankomende 10e album!