vrijdag 8 februari 2008

Echt scheiden?

Dit weekend vindt in Utrecht de scheidingsbeurs plaats. Raar idee. Lekker met je aanstaande ex naar zo’n beurs. De cijfers liegen echter niet. Nog steeds vinden een hoop huwelijken of relaties hun Waterloo in een voortijdige, zelfgekozen, echtscheiding of relatieverbreking. Ook in muzikale kringen ontkomt men er natuurlijk niet aan. Bekendste voorbeelden zijn waarschijnlijk de dubbele relatiebreuken in Abba en in Fleetwood Mac. Soms, en zie dat dan maar als keerzijde van de medaille, levert het mooie muziek op.
30 Year Low bijvoorbeeld, het vorig jaar uitgebrachte laatste album van The Mendoza Line. De kern van dit moderne countryrock-gezelschap werd de laatste jaren gevormd door Timothy Bracy en Shannon McArdle. Hun huwelijk hield geen stand en een desondanks mooi album is het resultaat.
Dat het toch ook weer goed kan komen, bewijzen Laurie Stirratt en Cary Hudson. Hun band, Blue Mountain, hield het, nadat de relatie tussen hen beiden was verbroken, in de zomer van 2001 voor gezien. Maar vorig jaar begonnen zij weer als Blue Mountain op te treden en onlangs werd bekend dat er zelfs weer een plaat zit aan te komen. Of ook de liefdesband tussen Laurie en Cary is hersteld, is onduidelijk. Misschien wel een leuk idee voor die scheidingsbeurs: Blue Mountain live!
The Mendoza Line: Since I Came


Geen opmerkingen: