zaterdag 22 november 2008

One more for the road

Deze weken van het jaar zijn voor mij altijd erg druk: veel afspraken, contracten voor het komende jaar regelen. Ik ben dus veel op de weg te vinden. Daarbij is een goede cd-wisselaar (jaja ik weet het, mensen van deze tijd pluggen een Ipod in, maar zover ben ik nog niet) onmisbaar.
Echte automuziek moet wel een hoog meezing of meetik gehalte hebben vind ik. Ballads zorgen voor te veel mijmeren en soms dus ook voor teveel onverantwoord rijgedrag. Muziek met een bite en tempo daarentegen zorgen hoogstens voor flitsen, iets te enthousiast doorrijden. Wat speelt er dan zoal in de auto: de nieuwe AC/DC doet wonderen (geen revolutionaire plaat, maar wel lekker), Dan Baird en The Living End zitten al maanden in de wisselaar.

Daarnaast echter ook een paar cd's die ik zelf heb samegesteld (veelal gedownloade nummers): twee daarvan zijn wat ik zelf heb genoemd 'Stiff hits'. Eind jaren 70 begin jaren 80 (en sinds 2006 weer actief: klik hier)was het platenlabel Stiff toonaangevend, vooral door de 'pure pop for now people' zoals Nick Lowe dat noemde. Ok, ik speel een beetje vals, want ook Dave Edmunds maakt deel uit van mijn Stiff-collectie terwijl hij niet echt albums op dat label uitbracht. Wie dat wel deden: Elvis Costello, Ian Dury, Nick Lowe, Lena Lovitch, Tenpole Tudor, Jona Lewie. Wreckless Eric, the Damned, Any Trouble en Rachel Sweet (om er maar een paar te noemen).

Heerlijke pop muziek met een hoge meezingfactor, ideaal voor in de auto, ja zelfs op vakantie, want ook vriendin en zoon kunnen deze pure pop wel waarderen. Wie benieuwd is geworden, op Amazon zijn verschillende legale verzamelcd's te koop.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dave Edmunds op Stiff?
Luister naar het verzamelalbum "A Bunch Of Stiff Artists" (1977). Naast I Love My Label van Nick Lowe is ook Edmunds te horen met JoJo Gunne.
En ook achter Maybe van Jill Read schijnt Edmunds schuil te gaan.

Dus dat valsspelen, dat valt wel mee.

M.

Anoniem zei

More Stiffs?

http://rocketremnants.blogspot.com/2008/11/token-music.html