donderdag 6 november 2008

The Hiders

Na november komt december; dat is een feestmaand. Ook een maand van donkerte en in vroegere tijden van snerpende kou. In december buigen voornamelijk mannen zich ook amechtig over een velletje papier. Daarop vermeldt de cd’s die ze zich de elf maanden voordien hebben eigen gemaakt. Ze gaan hun jaarlijstje samenstellen. Veelal de beste tien, en sommige geven dan ook nog stiekem aan welke prachtplaten het net niet gehaald hebben.
O ja, cd’s die gedownload of gekopieerd zijn tellen niet mee…..althans, hier niet.
Voordat eenieder zijn ‘lijssie’ klaar heeft en instuurt naar de diverse vraagstellers daartoe, wil ik graag nog even fluks een lans breken voor de cd van The Hiders die dit jaar verscheen; hun 2e. Penny Harvest Field. En waar de eersteling -Valentine- al terecht werd omarmd door de echte kenners, daar is deze tweede schijf welhaast van een nog grotere schoonheid. Als ik dan de Euro Americana Chart aanhaal, een mooie lijst die ik maandelijks aan een nauwgezette inspectie onderwerp, dan is het triest om te constateren dat Penny Harvest Field klaarblijkelijk niet die brede aandacht heeft verkregen die het zondermeer verdient. Gemakshalve verwijs ik nog maar eens naar de lovende recensie die deze schijf op deze site ten deel viel….
In mijn top 10 hebben The Hiders zeker een prominente plaats verworven, nu al. En dit alles ondanks dat er toch heel wat fraaie schijven zijn verschenen, dit jaar.

1 opmerking:

P. zei

Leo,

100% mee eens. Prachtige muziek die blijkbaar slechts heel weinigen kan bekoren. Jammer. Echt iets voor Blue Highways 2009!!!

Heb ik overigens al proberen voor te stellen aan de programma-manager van Blue Highways, maar die reageert niet. heb jij meer invloed?

P.