vrijdag 31 oktober 2008

Verkiezingen

De dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, 4 november, nadert nu snel. In de VPRO-gids van deze week staat een stuk over de relatie tussen politieke voorkeur en muzieksmaak. David Firestein ontdekte dat in staten met de hoogste dichtheid van commerciële country-radiostations, men Republikeins stemt. Is die dichtheid laag, zoals in Connecticut, New Jersey, New York en Californië, dan stemt men daar Democratisch.
Let wel, het gaat om commerciële country. Wie wel een een optreden bezoekt van hier te lande optredende Americana-artiesten weet wel hoe hun politieke voorkeuren zijn. Bijna nooit laat men na om te benadrukken hoe afschuwelijk men het beleid van George W. vindt. Eerlijk gezegd vind ik het soms wel wat vermoeiend en obligaat.
Met het uitbrengen van digitale live-EP laat Lucinda Williams laat ook wel merken wie haar politieke voorkeur geniet. Drie van de vier protestnummers op "Lu in 08" zijn covers: For What It's Worth (Buffalo Springfield), Masters Of War (Bob Dylan) en Marching The Hate Machines (Thievery Corporation/Flaming lips). Het kwartet wordt compleet gemaakt door een niet eerder uitgebrachte originele Williams-compositie, Bone of Contention.

Klik hier voor streaming van Lu in 08

Geen opmerkingen: