zondag 14 december 2008

Plastic

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar twintig jaar cd’s verzamelen begint langzamerhand een onfatsoenlijk deel van onze opbergruimte op te eisen. En dan te bedenken dat het grootste deel daarvan nog weer opgaat aan lucht en kunststof. Tijd voor een rigoureuze aanpak: weg met al die lelijke doosjes. Het gaat immers om de muziek en het artwork. Bij lokale platenspecialist Popeye een stapel plastic insteekhoesjes gekocht. Eerst maar eens vijfhonderd, en zien hoe ver we komen. Het is even een karwei, maar voordeel is dat je al je muziek weer eens in handen krijgt, ook albums waarvan je niet wist dat je ze had of waarom je ze ooit gekocht hebt. Of de wereld er beter van wordt is natuurlijk de vraag, want waar blijven al die jewelcases? In de vuilcontainer. Maar schelen doet het wél: op de foto zie je rechts in de la dezelfde hoeveelheid muziek als links in het schoenendoosje. En daar zitten de kartonnen digipacks natuurlijk in volle glorie tussen, want daar blijven we van af met onze tengels.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

René,

Ik zit met hetzelfde probleem en moet binnenkort ook kiezen voor een drastische oplossing. Ik heb ze vroeger wel eens gezien bij Plaatboef. Er zit toch geen lelijke flap aan en wat heb je ervoor betaald ? (Kon er niet goed wijs uit op internet)

groet,
Rob Zonneveld
email: de_zonneveldjes@ziggo.nl

Anoniem zei

René,

Ik deel de jewelboxes elke twee maanden uit op mijn werk. Onder de kreet "ze zijn er weer de boxes van Hugo" nodig ik de collega's uit om ze mee naar huis te nemen. Er wordt nog net niet om gevochten maar binnen een kwartier zijn ze toch allemaal weer op. En weinig zijn het er niet...

Groet, Margriet

Anoniem zei

Maak je eigen papieren CD-hoesjes on line. Beetje vouwen en klaar...

http://www.papercdcase.com/index.php

Maurice zei

Eens in de zoveel tijd ga ik als een gek door mijn platenkast en verwijder ik de cd's die ik echt nooit draai. Aan het eind van mijn leven moet dat een platenkast met alleen maar mooie cd's opleveren. Groter probleem is mijn collectie boxen waarvan ik dus echt nooit de verpakking weg zou doen.

Anoniem zei

Hallo muziekliefhebbers,

sinds kort zijn de plastic hoesjes (fleecepack, zo heten ze) ook te koop via www.luckydice.nl

groeten,

sandra