donderdag 4 september 2008

Clifton Bridge

Ze had er genoeg van. Na zes dagen regen en kou met drie kinderen op een camping tussen Glastonbury en Wells, wilde ze in ieder geval een dag de behagelijke warmte van een hotel. Ik stemde maar al te graag in met het plan. Het werd het Mercurey hotel, met zicht op de Avon-rivier, in Bristol. Dat lag mooi op de weg naar onze volgende kampeerbestemming in Wales.
Verkwikt, verwarmd en met volle buiken verlieten we ‘s morgens Bristol weer. Aan de westkant van de stad overspant de prachtige Clifton Suspension Bridge de Avon. Daar wilden we natuurlijk overheen.
De brug is gebouwd naar een ontwerp van Isambard Kingdom Brunel, een eigenzinnige Engelse ingenieur. In 1831 begon men te bouwen, maar door allerlei omstandigheden werd de hangbrug pas in 1864 voltooid. In een lekker ochtendzonnetje (dan weer wel, he. De zon breekt pas door als we niet kamperen) reden we erover heen. Op dat moment schoot Mark Olson’s Clifton Bridge, track 2 van zijn soloplaat, me te binnen. Gaat dat over deze brug?
Some people came here to die
we came here to live.
There's a hope in our hearts
There's a future in our souls
Het refrein ervan bleef de rest van de vakantie in mijn hoofd rondzoemen.
Thuis gelijk The Salvation Blues erbij gepakt. De rest van de tekst maakt niet duidelijk dat het liedje nu precies over deze brug gaat, maar het plaatje dat in het tekstboekje boven het nummer staat afgedrukt laat geen twijfel. Clifton Bridge gaat over de Clifton Suspension Bridge bij Bristol. Een brug die naar men zegt vaak gebruikt werd om suïciderend vanaf te springen. Niet door ons echter. Wij hebben hoop in ons hart en een toekomst in onze ziel.

Mark Olson: Clifton BridgeGeen opmerkingen: